patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 626]

Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Znakomity zdrowszy odpowiednik pizzy. Pita Ciemna tzn z brązowej mąki. Znakomity smak i świetnie sprawdza się jako mini pizza.

Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami

 

  • 20 dag pieczarek ja dałam brązowe
  • 1 filet z kurczaka
  • przyprawa chińska do kurczaka - chrupiącego
  • 15 dag sera żółtego
  • garść szpinaku oraz rukoli
  • oczywiście według uznania można dodać sałatę
  • ulubiony sos ja dałam słodko-kwaśny
  • łyżka masła
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami
1. Na chlebek pita z brązowej mąki kładę następująco : duszone pieczarki, mięso oraz ser żółty

2. Całość zapiekam w piekarniku ok 5 minut

3. Po wyjęciu polewam ulubionym sosem ja stosuje słodko kwaśny albo tradycyjny ketchup

4. Zazwyczaj dodaję jakąś zieleninę w tym przypadku świeży szpinak oraz rukolę. Smacznego:) 
Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami
Kurczaka pokrojonego w kostkę obtacza w przyprawie do chińskiego chrupiącego kurczaka.
Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami
Pieczarki brązowe oczywiście mogą być zwykłe kroję w plastry i duszę na masełku.
Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami
Zieleninę myję i dodaję do pity,oczywiście zależy od podobań, Ja dodałam szpinak i rukolę
Ciemna Pita zapiekana mięskiem i pieczarkami
Na pity kładę składniki. Całość oczywiście bez zieleniny zapiekam w piekarniku aż sie ser rozpuści.Zieleninę oraz sos dodaję na samym końcu.