anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Ciemne babeczki z kremem i orzechami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Szybkie i smaczne babeczki:)

Ciemne babeczki z kremem i orzechami

Składniki:

Ciemne babeczki z kremem i orzechami

 

  • Ciasto na babeczki:
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanka cukru
  • 1/2 kostki masła roślinnego
  • 1 czubata szklanka mąki(250 gram)
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka dżemu
  • 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany
  • Krem:
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 budyń czekoladowy z cukrem
  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki alkoholu
  • posiekane orzechy

 

Sposób przygotowania:

Ciemne babeczki z kremem i orzechami
Wszystkie składniki włożyć do garnka,utrzeć mikserem ciasto na babeczki,nałożyć do połowy w foremki. Piec 15 min w180 st C. Ugotować budyń w 1,5 szklanki mleka,wystudzić,masło utrzeć z pudrem,dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodać alkohol,nałożyć krem do szprycy i wyciskać na babeczki,posypać orzechami. Smacznego.