Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Clafoutis z pieczarkami i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki obiad dla każdego.

Clafoutis z pieczarkami i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Clafoutis z pieczarkami i pomidorem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Clafoutis z pieczarkami i pomidorem
Formę do tarty smarujemy margaryna .Układamy w niej oczyszczone pieczarki i pokrojonego pomidora. Jajka miksujemy z mąką    i obiema śmietanami. Solimy do smaku , dodajemy ser starty na drobnych oczkach . Doprawiamy czarnym pieprzem i bazylią. Wlewamy do formy. Następnie wstawiamy do 180 stopni piekarnika i zapiekamy 40 - 50 minut.
Clafoutis z pieczarkami i pomidorem
tak wyglada w przekroju .Jemy jak pizze np z keczupem
Clafoutis z pieczarkami i pomidorem
Pieczarki najlepeij wybierać małej wielkości
Clafoutis z pieczarkami i pomidorem
Koło nich układamy pomidora pokrojonego w ćwiartki
Clafoutis z pieczarkami i pomidorem
Przygotowaną masą zalewamy warzywa, i zapiekamy