Co było przed Master Chefem, czyli historia Michela Morana

W Polsce popularność zdobył głównie dzięki programowi telewizyjnemu i słynnemu powiedzeniu: „Oddawaj fartucha!”. Kim naprawdę jest Michel Moran oraz jaką drogę przeszedł, by stać się Chefem? O tym w najnowszej książce „Chef. Historia Michela Morana” dostępnej już od 12 października!

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Co było przed Master Chefem, czyli historia Michela Morana
fot. Materiały prasowe
Jest jedną z bardziej znanych gwiazd polskiej gastronomii. Jego hiszpańsko-francuskie korzenie silnie odzwierciedlają się w przygotowywanych przez niego potrawach. Michel Moran to w końcu nie tylko zawsze uśmiechnięty juror w programach kulinarnych, lecz także właściciel cenionej restauracji Bistro de Paris.

Okładka książki "Chef. Historia Michela Morana"
fot. materiały prasowe

Co ciekawe – mimo, że od lat występuje w telewizji, aż do tej pory był dla fanów zagadką. Rzadko opowiadał o tym, co sądzi o polskiej kuchni i kucharzach lub w jaki sposób potrafi pogodzić miłość do gotowania z prywatnym czasem dla rodziny. Najwyższa pora to zmienić. A wszystko za sprawą Pawła Lorocha, który przeprowadził bardzo szczery i szczegółowy wywiad z mistrzem kuchni Michelem Moranem.

Na 264 stronach dowiecie się co sprawiło, że zaczął gotować, w jaki sposób nabywał doświadczenie i jak ważne są dla niego rodzina i miłość. I co najważniejsze – jak zostać Chefem? Premiera już 12 października!

Książkę możecie kupić na empik.com!