Co jadły gwiazdy podczas rozdania Złotych Globów?

  • 2

Serwowane potrawy nie rzucają na kolana przepychem składników, ale bez wątpienia były smaczne!

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Co jadły gwiazdy podczas rozdania Złotych Globów?

Złote Globy przez wielu są uznawane jako przetarcie przed najważniejszym rozdaniem nagród filmowych – Oscarami. Zainteresowani na pewno słyszeli już jakie filmy i seriale oraz jacy aktorzy zostali nagrodzeni. To co jednak nas najbardziej interesuje to oczywiście... jedzenie!

Po gali na której rozdano statuetki gwiazdy i gwiazdki skierowały swoje kroki do hotelu Beverly Hilton w Beverly Hills. Gotował tam dla nich wraz z zespołem szef kuchni Suki Sugiura. Co znalazło się w menu?

Przystawka:

Grillowane karczochy z musem z kopru włoskiego, pomidorów i cytryny, kozim serem z pikantnym miodem oraz sałatka z endywii i gruszek.

Danie główne:

Podwędzany stek wołowy z marynowanymi paprykami z grilla, podawany ze strzępielem marynowanym w pomarańczach i oliwie oraz karmelizowanym miętowym koprem z dynią, żółtym kalafiorem i kapustą chińską.

Deser:

Ciasto z musem cappuccino, solonym karmelem i czekoladowym ganache.

Zdaniem szefa kuchni gwiazdy wręcz wyczyściły talerze. Pod tym linkiem można przeczytać przepisy na serwowane potrawy, a jak powstawały można obejrzeć na poniższym filmie: