Strona główna Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Ciasta « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Co zrobić, aby kruche nie było twarde? offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 96
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Co zrobić, aby kruche nie było twarde?
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste porady dotyczące ciasta kruchego.


Nie ma nic gorszego niż ciasto kruche, które jest twarde jak deska. Co zrobić, aby ciasto do tarty lub szarlotki było kruche i miękkie? 1. Do ciasta użyj tylko żółtek, białka sprawią,że będzie twardsze. 2. Ciasto postaraj się zagnieść jak najszybciej, aby za długo go nie wyrabiać, to też spowoduje,że będzie twarde.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Co zrobić, aby kruche nie było twarde?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane