Strona główna Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Ciasta « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Co zrobić, aby kruche nie było twarde? offline

Złoty Ekspert
Artykuły: 96
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Co zrobić, aby kruche nie było twarde?
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste porady dotyczące ciasta kruchego.


Nie ma nic gorszego niż ciasto kruche, które jest twarde jak deska. Co zrobić, aby ciasto do tarty lub szarlotki było kruche i miękkie? 1. Do ciasta użyj tylko żółtek, białka sprawią,że będzie twardsze. 2. Ciasto postaraj się zagnieść jak najszybciej, aby za długo go nie wyrabiać, to też spowoduje,że będzie twarde.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Co zrobić, aby kruche nie było twarde?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane