Strona główna Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Ciasta « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Złoty Ekspert
Artykuły: 96
zdjęcia: 1 z 1
Co zrobić, aby kruche nie było twarde?
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste porady dotyczące ciasta kruchego.


Nie ma nic gorszego niż ciasto kruche, które jest twarde jak deska. Co zrobić, aby ciasto do tarty lub szarlotki było kruche i miękkie? 1. Do ciasta użyj tylko żółtek, białka sprawią,że będzie twardsze. 2. Ciasto postaraj się zagnieść jak najszybciej, aby za długo go nie wyrabiać, to też spowoduje,że będzie twarde.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Co zrobić, aby kruche nie było twarde?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane