Strona główna Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Ciasta « poprzedni | następny »
Triss - Porady kulinarne: Co zrobić, aby kruche nie było twarde?

Złoty Ekspert
Artykuły: 97
zdjęcia: 1 z 1
Co zrobić, aby kruche nie było twarde?
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Proste porady dotyczące ciasta kruchego.


Nie ma nic gorszego niż ciasto kruche, które jest twarde jak deska. Co zrobić, aby ciasto do tarty lub szarlotki było kruche i miękkie? 1. Do ciasta użyj tylko żółtek, białka sprawią,że będzie twardsze. 2. Ciasto postaraj się zagnieść jak najszybciej, aby za długo go nie wyrabiać, to też spowoduje,że będzie twarde.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Co zrobić, aby kruche nie było twarde?  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane