Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Colesław z pekinki wg Alex

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna suróweczka do obiadu

Colesław z pekinki wg Alex Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Colesław z pekinki wg Alex

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 duża marchewka
  • kawałek białej części pora
  • pół łyżeczki cukru
  • 2 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego
  • 3łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Colesław z pekinki wg Alex
Kapustę drobno poszatkować. Marchewki obrać, umyć, odciąć końce i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Por oczyścić, drobno pokroić w kosteczkę. Następnie warzywa wymieszać, dodać majonez i śmietanę oraz cukier. Dodać soli i pieprzu do smaku. Schłodzić ok 0,5 do przegryzienia się. Surówka jest jeszcze lepsza na drugi dzień.
Colesław z pekinki wg Alex
Kapustę obrać z wierzchnich brzydkich liści i poszatkować.
Colesław z pekinki wg Alex
Por oczyścić, drobno pokroić w kosteczkę.
Colesław z pekinki wg Alex
Marchewki obrać, umyć, odciąć końce i zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej.
Colesław z pekinki wg Alex
warzywa wymieszać, dodać majonez i śmietanę oraz cukier. Dodać soli i pieprzu do smaku.