iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Colowe żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Colowe żeberka z odrobina miodu

Colowe żeberka

Składniki:

Colowe żeberka

 

 

Sposób przygotowania:

Colowe żeberka
Żeberka myjemy osuszamy i kroimy na kawałki. Do miski wlewamy łyżkę oleju , miodu ,sos sojowy, przyprawę do żeberek do smaku- mieszamy. Taką marynatą smarujemy żeberka i odstawiamy do lodówki na ok kilka godzin. Następnie smażymy żeberka z każdej strony w brytfance. Podsmażone żeberka podlewamy wygazowaną Colą. Dodajemy liść laurowy , kostkę rosołową wołową. Nakrywamy brytfankę i dusimy mięso. Po ok 30 min dolewamy jeszcze wody i dodajemy ostra paprykę , sos sojowy , pieprz. Dusimy następne 30 min. PO tym czasie wstawiamy brytfankę z mięsem do piekarnika i pieczemy ok 30 min.