Malenka11

Malenka11

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Comber z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do pieczni pasują delikatne warzywa, chrupiące białe pieczywo lub ziemniaki z wody.

Comber z grzybami

Składniki:

Comber z grzybami

 

  • 1,2 kg combra baraniego
  • 1 cebula
  • 250 g grzybów mieszanych (prawdziwki, kurki, itp. wg uznania)
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • 1 listek mięty
  • 1 pęczka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki czerwonego pieprzu
  • 1 łyżka oleju
  • Odrobina słodkiej papryki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Comber z grzybami
Umyć mięso, osuszyć. Pietruszkę i listek mięty drobno posiekać, suszony tymianek sproszkować w palcach. Zioła wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, olejem, papryką, solą, i pieprzem. Mieszanką nasmarować całą pieczeń i włożyć do namoczonego garnka rzymskiego.Cebulę i grzyby pokroić, dodać do mięsa, polać odrobiną bulionu. Przykryć naczynie, włożyć do piekarnika i piec.Po ok godz podlać wytworzonym sosem. Do sosu dolać resztę rosołku, można również „rozciągnąć” go śmietaną.

Tagi:

grzyby