BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Conchiglioni z mięsem mielonym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Makaron conchiglioni to duże muszle , które możemy nadziewać różnym farszem.

Conchiglioni z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Conchiglioni z mięsem mielonym

 

  • makaron conchiglioni 9 sztuk
  • mięso mielone z karczku 300 g
  • woda 1/4 szkl.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy
  • przyprawa w płynie 1 łyżka
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • ser żółty 50 g

Sposób przygotowania:

Conchiglioni z mięsem mielonym
Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie . Karczek mielimy , dolewamy wody , wsypujemy przyprawy , solimy . Makaron wyławiamy łyżką cedzakową . Układamy w blaszce lub naczyniu do pieczenia . Do każdej muszelki wkładamy mięsny farsz . Ser ścieramy , posypujemy makaron z osobna . Piekarnik rozgrzewamy do 180-190 C , zapiekamy muszelki około 15 minut . upieczone ,ożemy polać ketchupem .
Conchiglioni z mięsem mielonym
Mięso musimy zmielić w maszynce do mielenia .
Conchiglioni z mięsem mielonym
Makaron gotujemy w osolonej wodzie w średnim garnku .
Conchiglioni z mięsem mielonym
Każdą muszlę nadziewamy mięsem mielonym .
Conchiglioni z mięsem mielonym
Ścieramy ser żółty , posypujemy muszelki .