alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna przekąska, którą możemy serwować na zimno lu na ciepło zapieczone z serem mozzarella. Polecam :)

Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym

 

  • pół brokuła
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • 2 lyżki oleju
  • muszle conchiglioni - ok 40 szt

Sposób przygotowania:

Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym
Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy, najlepiej na parze ok 20 min. Rozdrabniamy widelcem lub drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.na 2 łyżkach oleju. Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, sól i pieprz, podsmażamy Dodajemy rozdrobniony brokuł, mieszamy i chwilkę razem podsmażamy. Muszle makaronowe gotujemy al dente w osolonej wodzie, a następnie przelewamy zimną wodą.. Muszle nadziewamy farszem pieczarkowo - brokułowym. Smacznego :)
Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze
Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oleju
Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki
Conchiglioni z nadzieniem brokułowo - pieczarkowym
Dodajemy rozdrobniony brokuł i podsmażamy

Tagi:

brokuły