pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

nadzieniem śmietankowo-pieczarkowym

Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo

 

  • 1 czerwona cebula
  • 200 g pieczarek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 150 g serka śmietankowego Piątnica
  • makaron conchiglione 15 sztuk
  • 1 łyżka masła
  • 15 dag startego sera żółtego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle aby się zeszkliła. Pieczarki umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki, a następnie dodać do cebuli i razem smażyć tak długo aż soki z pieczarek wyparują. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Poczekać aż warzywa ostygną i dodać serek śmietankowy oraz pietruszkę. Makaron ugotować według zaleceń producenta, poczekać aż ostygną. Ugotowane muszle nadziewać powstałym farszem, posypać startym serem żółtym i zapiec w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C.
Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo
Czerwoną cebulę kroję w drobną kostkę i smażę na rozgrzanym maśle
Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo
Po chwili dodaję starte pieczarki i czekam do odparowania wody
Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo
Do masy pieczarkowo-cebulowej dodaję serek śmietankowy i mieszam
Conchiglioni z nadzieniem śmietankowo
Tak zrobiony farsz nakładam do muszli, jeszcze posypać serem i można zpiekać

Tagi:

makaron sery ser