kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Cordon Bleu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Poważna nazwa ale mimo to jest pyszne

Cordon Bleu

Składniki:

Cordon Bleu

 

Sposób przygotowania:

Cordon Bleu
Sznycle tłuczemy, na każdym układamy plaster szynki, sera żółtego. Składamy je na pół. Otaczamy je w mące z solą i pieprzem, następnie w jajku zmieszanym ze śmietaną i dopiero wtedy w bułce tartej. Smażymy 3-4 minuty. Na tłuszczu ze smażenia podsmażamy posiekaną cebulkę a następnie pieczarki- smażymy je razem jakieś 8 minut. Dosypujemy siekaną zieleninę i doprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy puree. Podajemy puree z mięsem i pieczarkami. Smacznego!