SUPERPRZEPIS

Cordon blue.

  • 1
  • IwonaM
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Cordon blue.

Smaczne, soczyste z ciągnącym się serkiem mięsko drobiowe, idealne do obiadu.

Składniki:

Cordon blue.

 

Sposób przygotowania:

Cordon blue.
Pierś z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Następnie podzielić, na 4 części. Każdą cześć porcji dokładnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić do smaku pieprzem, solą, papryką oraz czosnkiem i wetrzeć w mięsko. Po jednej stronie mięska układamy połowę plasterka sera żółtego, szynkę składamy tak by była proporcjonalnie równa, połowie plasterka sera i ponownie przykrywamy serem. Mięsko składamy na pół tak by nasze nadzienie było pośrodku i spinamy wykałaczką bok. Mięso obtaczamy w bułce tartej, a następnie w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Smacznego !!