Cos słodkiego - Milkiłej

Biszkopty « poprzedni | następny »
lalunia

Złoty Ekspert
Przepisy: 1259
zdjęcia: 1 z 3
Cos słodkiego  -  Milkiłej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Smaczne a czekolada może być i ciemna


trudność: łatwe
czas:

Cos słodkiego - Milkiłej - SKŁADNIKI:

  • 5 szt jaja surowe,
  • 1 szklanka mąka,
  • 1/2 szklanki cukier drobny,
  • 2 sztuki cukier waniliowy,
  • 1/2 szklaki mleko 3,2%,
  • 2 szklanki mleko w proszku

Cos słodkiego - Milkiłej - PRZYGOTOWANIE:

Biszopt Białka ubiłam z cukrem i cukrem waniliowym dodałam żółtka dalej ubijałam na koniec dodałam make z proszkiem i delikatnie wymieszałam Masa masło rozbiłam na puszystą masę dodałam mleko zagotowane z cukrem ostudzone dalej miksowałam na koniec dodałam mleko w proszku masę wstawiłam na chwile do lodówki biszkopt przeciąć na pół i przełożyć masą i do lodówki aż zastygnie na wierzch można polać biała czekoladą


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cos słodkiego - Milkiłej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Przepyszny kawowiec  Najlepszy sernik owocowy Słonecznikowiec
Biszkopt z malinowa pianką Kremowiec z bananami Ciasto Usta Adama
Krówka na biszkopcie Ciasto "Rajski ptak" Rolada orzechowo-mirabelkowa
Ciasto biszkoptowe Ciasto trójkolorowe Ciasto orzechowo-makowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane