Cos słodkiego - Milkiłej

Biszkopty « poprzedni | następny »
lalunia - Przepis na: Cos słodkiego  -  Milkiłej offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1180
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Cos słodkiego  -  Milkiłej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Smaczne a czekolada może być i ciemna


trudność: łatwe
czas:

Cos słodkiego - Milkiłej - SKŁADNIKI:

  • 5 szt jaja surowe,
  • 1 szklanka mąka,
  • 1/2 szklanki cukier drobny,
  • 2 sztuki cukier waniliowy,
  • 1/2 szklaki mleko 3,2%,
  • 2 szklanki mleko w proszku

Cos słodkiego - Milkiłej - PRZYGOTOWANIE:

Biszopt Białka ubiłam z cukrem i cukrem waniliowym dodałam żółtka dalej ubijałam na koniec dodałam make z proszkiem i delikatnie wymieszałam Masa masło rozbiłam na puszystą masę dodałam mleko zagotowane z cukrem ostudzone dalej miksowałam na koniec dodałam mleko w proszku masę wstawiłam na chwile do lodówki biszkopt przeciąć na pół i przełożyć masą i do lodówki aż zastygnie na wierzch można polać biała czekoladą


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cos słodkiego - Milkiłej  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kosmiczne ciasto szpinakowe Truskawkowy obłoczek Kilimandżaro z pijanymi figami
Ciasto z kokosem Ciasto Łabędzi Puch Makowo-kokosowe
Kilimandżaro - ciasto z jabłkami Orzeźwiający piegus z kokosem i galaretką kiwi Ciasto z galaretką i ananasem
Jabłkowo-orzechowe cudo Ciasto cytrynowe Śmietanowiec z brzoskwiniami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane