lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Cos słodkiego - Milkiłej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne a czekolada może być i ciemna

Cos słodkiego  -  Milkiłej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Cos słodkiego - Milkiłej

 

  • 5 szt jaja surowe,
  • 1 szklanka mąka,
  • 1/2 szklanki cukier drobny,
  • 2 sztuki cukier waniliowy,
  • 1/2 szklaki mleko 3,2%,
  • 2 szklanki mleko w proszku

 

Sposób przygotowania:

Cos słodkiego - Milkiłej
Biszopt Białka ubiłam z cukrem i cukrem waniliowym dodałam żółtka dalej ubijałam na koniec dodałam make z proszkiem i delikatnie wymieszałam Masa masło rozbiłam na puszystą masę dodałam mleko zagotowane z cukrem ostudzone dalej miksowałam na koniec dodałam mleko w proszku masę wstawiłam na chwile do lodówki biszkopt przeciąć na pół i przełożyć masą i do lodówki aż zastygnie na wierzch można polać biała czekoladą
Cos słodkiego  -  Milkiłej
Biszkopt smarujemy kremem i nastepnie kładziemy drugi biszkopt
Cos słodkiego  -  Milkiłej
Biszkopt posmarowany kremem przykryty drugim biszkoptem polarny czekoladą