Coś z niczego

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1
Coś z niczego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Mniam mniam i całkiem fajne w połączeniu z ryżem


trudność: łatwe
czas:

Coś z niczego - SKŁADNIKI:

  • 20-25 dkg szynka,
  • 2 sztuki papryka czerwona,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 1 sztuka cebula czerwona,
  • 2 garści grzyby leśne,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 5-10 sztuk Oliwki czarne,
  • do smażenia olej do smażenia

Coś z niczego - PRZYGOTOWANIE:

Tak przyrządzone można podać z ryżem lub samo. Paprykę , cebulę biała oraz czerwoną , grzyby , oliwki Płuczemy i oczyszczamy. Jako pierwsze na patelnie i rozgrzany olej idą : cebula biała i cebula czerwona pokrojone w talarki. Gdy podsmażymy cebulę dodajemy pokrojoną paprykę czerwona w paski oraz grzyby leśne pokrojone na mniejsze kawałki . Smażymy to około 20min i dodajemy czarne oliwki pokrojone na bardzo drobne kawałeczki , na koniec dodajemy szynkę. Przyprawiamy solą i pieprzem . SMACZNEGO!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Coś z niczego (strona 1 z 1)  
evita0007

evita0007

2010-12-08 13:03
już to lubię bo tam są grzybki :) (5)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Żeberka w miodzie Drożdżowe bułeczki na ciepło Pierś w cieście imbirowym
Ryba w brokułach Czekoladowe naleśniki z twarogiem Placek po węgiersku
Chłopski kociołek Placuszki z warzyw Udko z kurczaka nadziewane boczniakami
Pulpeciki w sosie grzybowym Schabowe w sosie pietruszkowym Placki ziemniaczane z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane