Coś z niczego

Wokalista offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1
Coś z niczego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Mniam mniam i całkiem fajne w połączeniu z ryżem


trudność: łatwe
czas:

Coś z niczego - SKŁADNIKI:

  • 20-25 dkg szynka,
  • 2 sztuki papryka czerwona,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 1 sztuka cebula czerwona,
  • 2 garści grzyby leśne,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 5-10 sztuk Oliwki czarne,
  • do smażenia olej do smażenia

Coś z niczego - PRZYGOTOWANIE:

Tak przyrządzone można podać z ryżem lub samo. Paprykę , cebulę biała oraz czerwoną , grzyby , oliwki Płuczemy i oczyszczamy. Jako pierwsze na patelnie i rozgrzany olej idą : cebula biała i cebula czerwona pokrojone w talarki. Gdy podsmażymy cebulę dodajemy pokrojoną paprykę czerwona w paski oraz grzyby leśne pokrojone na mniejsze kawałki . Smażymy to około 20min i dodajemy czarne oliwki pokrojone na bardzo drobne kawałeczki , na koniec dodajemy szynkę. Przyprawiamy solą i pieprzem . SMACZNEGO!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Coś z niczego (strona 1 z 1)  
evita0007

evita0007
offline

2010-12-08 13:03
już to lubię bo tam są grzybki :) (5)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizza z kurczakiem i brokułami Potrawka fasolowa z kiełbaskami
Kotleciki brokułowo - jajeczne Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką
Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami
Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane