anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Książka Kucharska: Szybkie przekąski z grilla

Crostini z bakłażanem i cukinią

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na przystawkę crostini podamy, buon appetito

Crostini z bakłażanem i cukinią

Składniki:

Crostini z bakłażanem i cukinią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Crostini z bakłażanem i cukinią
- Z każdej kromki chleba wykrawamy dwa kółeczka (najlepiej tak jak robimy to z pierogami - przy pomocy szklanki) - Chlebowe kółeczka opiekamy na grillu z obu stron, razem z umytym bakłażanem (wcześniej moczonym w osolonej wodzie i osuszonym) i cukinią pokrojonymi na plastry. Doprawiamy oregano, solą oraz pieprzem. Odkładamy na talerz pokryty papierowym ręcznikiem - Pomidor myjemy, wrzucamy na chwilę do miski z gorącą wodą, a następnie do miski z lodowatą wodą. Obieramy za skóry, kroimy w kosteczkę. - Każdą z grzanek nacieramy z obu stron czosnkiem, nakładamy kolejno bakłażan, cukinię i pomidorek.