Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 717]

Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Awokado jest nie tylko zdrowe ale bardzo wszechstronne i bardzo dobrze komponuje się smakowo z granatem i gorgonzolą, polecam nie tylko na weekendowe śniadania.

Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą

 

  • 1 bagietka
  • 1 awokado
  • Sok z ½ limonki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 3 łyżki nasion granatu (1 nieduży owoc)
  • 50 gram sera gorgonzola
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą
Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy ją z dwóch stron na rumiano na patelni grillowej. Awokado obieramy, przekładamy do miseczki i za pomocą widelca rozgniatamy aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty.

Awokado przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.

Pastę z awokado nakładamy na grillowanych kromkach bagietki, na każdej kromce układamy kawałki sera gorgonzola. Posypujemy pestkami granatu i posiekaną czerwoną cebulą. Skrapiamy wszystko oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i serwujemy.

Smacznego.
Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą
Awokado obieramy, przekładamy do miseczki i za pomocą widelca rozgniatamy aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty. Awokado przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą
Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.
Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą
Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy ją z dwóch stron na rumiano na patelni grillowej.
Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą
Pastę z awokado nakładamy na grillowanych kromkach bagietki, na każdej kromce układamy kawałki sera gorgonzola. Posypujemy pestkami granatu i posiekaną czerwoną cebulą. Skrapiamy wszystko oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i serwujemy, smacznego :D