Inspirowane Smakiem

Inspirowane Smakiem

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Crumble rabarbarowo-jabłkowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jeden z najprostszych, a zarazem najpyszniejszych deserów świata. Połączenie owoców pod ciepłą kruszonką sprawdza się zawsze!

Crumble rabarbarowo-jabłkowe

Składniki:

Crumble rabarbarowo-jabłkowe

 

Sposób przygotowania:

Crumble rabarbarowo-jabłkowe
Przygotować kokilki, smarując je na spodzie i wewnętrznych ściankach masłem. Piekarnik rozgrzewać do 190 stopni. owoce umyć, obrać jabłko i pokroić rabarbar i jabłko w kostkę średniej wielkości. Dodać do nich cukier brązowy i wymieszać. Napełnić owocami kokilki do pełnej wysokości. Następnie przygotować kruszonkę, łącząc ze sobą zimne masło, mąkę, cynamon i cukier z prawdziwą wanilią. Gdy kruszonka będzie przypominała bułkę tartą, posypać nią owoce w kokilkach (maksymalnie ile się da, może być z górką). Kokilki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać 25 min.