superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Crumble truskawkowe z migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przy niewielkim nakładzie pracy przygotujemy wyśmienity smakołyk.

Crumble truskawkowe z migdałami

Składniki:

Crumble truskawkowe z migdałami

 

 

  • 3/4 szklanki cukru pudru

 

  • cukier puder w młynku do posypania owoców

 

  • 1/2 szklanki płatków migdałowych

 

 

Sposób przygotowania:

Crumble truskawkowe z migdałami
Owoce myjemy, osuszamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.Posypujemy cukrem w młynku. W osobnej misce mieszamy cukier puder, mąkę i pokrojoną w kostkę , zimną margarynę. Powstałą masę rozcieramy nad owocami i posypujemy migdałami. Zapiekamy około 30 minut w temperaturze 200 C.