mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Crumble z jagodami i kokosową kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Błyskawiczny, owocowy deser z pyszną, kokosową kruszonką, który można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Zamiast jagód można użyć innych ulubionych owoców, mogą być świeże lub mrożone :)

Crumble z jagodami i kokosową kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Crumble z jagodami i kokosową kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Crumble z jagodami i kokosową kruszonką
Mrożone jagody przekładamy do miseczki, wsypujemy łyżeczkę cukru, dodajemy kisiel i dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy owoce do dwóch wysmarowanych masłem kokilek lub niewielkich naczyń żaroodpornych i wyrównujemy łyżką.Kruszonka: Z mąki, cukru, masła i wiórków kokosowych sporządzamy kruszonkę rozcierając składniki w palcach. Kruszonką posypujemy owoce umieszczone w formach. Wkładamy do nagrzanego pieca do 180*C i pieczemy ok. 30 minut, aż wierzch się zarumieni.
Crumble z jagodami i kokosową kruszonką
Etap 1 Do foremek przekładamy jagody wymieszane z cukrem i kisielem
Crumble z jagodami i kokosową kruszonką
Etap 2 Przygotowuję kruszonkę rozcierając składniki palcami
Crumble z jagodami i kokosową kruszonką
Etap 3 Jagody w formach posypujemy kruszonką