Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Crumble to bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser. Owoce zapiekane pod chrupiąca kruszonką zachwycą nie tylko najmłodszych.

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi

Składniki:

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi

 

  • masło do posmarowania foremek
  • cukier do posypania foremek
  • 1 duża nektarynka
  • 2 garście borówek amerykańskich
  • 2 garście czereśni
  • 30 g masła
  • 2 czubate łyżki brązowego cukru
  • 2 czubate łyżki mąki tortowej
  • 1 garść płatków migdałowych

Sposób przygotowania:

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi

Etap 1

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi
Foremki do zapiekania posmarowane masłem i obsypane cukrem.

3 małe foremki do zapiekania posmarować masłem i obsypać cukrem.

Etap 2

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi
Umyte odsączone i rozdrobnione owoce rozłożone w foremkach.

Owoce umyć, odsączyć, czereśnie i nektarynkę pozbawić pestek, nektarynkę pokroić w półplasterki. Owoce rozłożyć w foremkach.

Etap 3

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi
Kruszonka przygotowana z masła mąki i cukru.

Mąkę, brązowy cukier i masło szybko zagnieść, a następnie rozkruszyć.

Etap 4

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi
Kruszonka i płatki migdałowe rozsypane na owocach.

Kruszonkę rozsypać na owocach. Na wierzchu rozsypać płatki migdałowe.

Etap 5

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi

Deser zapiekać w 180 stopniach przez ok. 25 minut.


Tagi:

owoce desery