akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Crumble z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Crumble- czyli owoce pod kruszonką. Idealne, jako podwieczorek do kawy. Bardzo smaczne i proste do wykonania. Zamiast truskawek można dać np. jagody, maliny, śliwki itp. Polecam!

Crumble z truskawkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Crumble z truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Crumble z truskawkami
1. Mąkę pszenną i razową wymieszać z cynamonem i płatkami owsianymi. Dodać cukier i masło, dobrze wyrobić rękami do powstania sypkiej kruszonki. 2. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno ułożyć truskawki, a następnie obficie posypać kruszonką. Piec w 190st.C około 35 minut do zezłocenia. Wyjąć i lekko przestudzić. Podawać np. z gałką lodów, bitą śmietaną. Smacznego!
Crumble z truskawkami
Upieczone i ostudzone crumble z truskawkami.