akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Crusty Hard Rolls

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki. Puszyste, pszenne bułki posypane makiem. Bardzo smaczne i puszyste. Nadadzą się na śniadanko :D Polecam!

Crusty Hard Rolls Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Crusty Hard Rolls

 

 

  • Dodatkowo:
  • 1 roztrzepane jajko z 1 łyżką mleka
  • kilka łyżek maku do posypania bułek

Sposób przygotowania:

Crusty Hard Rolls
1. Wszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania elastycznego, gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę i włożyć do oprószonej mąką miski. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. 2. Po tym czasie ciasto podzielić na 20 równych części. Z każdej uformować owalną bułkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Posmarować jajkiem i posypać makiem. Każdą naciąć wzdłuż ostrym nożem. Piec w 220 st.C około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce. Smacznego!
Crusty Hard Rolls
Wyrośnięte i posypane makiem bułki Hard Rolls.
Crusty Hard Rolls
Upieczone crusty Hard Rolls.
Crusty Hard Rolls
Crusty Hard Rolls w przekroju.

Tagi:

jajko jajka mak