vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

cudowny mrówkowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

moje ulubione ciasto zwane mrówkowcem ponieważ wygląda jak kopiec mrówek.

cudowny mrówkowiec

Składniki:

cudowny mrówkowiec

 

  • 30 dag margaryny
  • 7 jaj
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka maku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 olejek migdałowy

Sposób przygotowania:

cudowny mrówkowiec
Najpierw należy utrzeć margarynę z cukrem dodać kolejno jajka i porcjami mąkę. Do ostatniej zaś porcji mąki dodać można proszek do pieczenia a zaś pod koniec ucierania czysty suchy mak oraz odrobinę olejku o zapachu migdałowym. Ciasto należy piec przez około 60 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 180 C. smacznego

Tagi:

mak