Cukier trzcinowy i kandyz w zestawie

Producent marki „Cukier Królewski" przygotował na zimową porę zestaw dwóch cukrów – trzcinowego (500g) oraz kandyzu kruszonego (250g).

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Cukier trzcinowy i kandyz w zestawie
Cukier kandyz to sposób na zaskoczenie naszych gości nie tylko smakiem, ale również wyglądem. Wsypany do cukierniczki wygląda zupełnie jak kryształki bursztynu, przez co staje się bezapelacyjną ozdobą stołu. Cukier kandyz doskonale komponuje się z naparem herbat oraz syropów ziołowych i owocowych. Osłodzi i doda aromatu herbacie czarnej (najlepiej z dodatkiem rumu), mleku, kawie zbożowej. Słodząc kawy naturalne, wydobywa i dyskretnie wzmacnia to, co w nich najlepsze. Na opakowaniu, Klienci znajdą przepis na doskonałą kawę po irlandzku. Jego drobne kryształki idealnie nadają się również jako dekoracja świątecznych ciast czy ciasteczek.

Podczas przygotowania świątecznych wypieków, jak i sylwestrowych spotkań nie może zabraknąć cukru trzcinowego. Jego sekretem jest melasa, dzięki której zyskuje delikatny lekko miodowy, określany czasami jako karmelowy - smak i aromat.
Cukier trzcinowy polecany jest do słodzenia kawy, herbaty, ciast, herbatników, naleśników, a także jako wyrafinowana przyprawa wielu dań - zawsze nadaje niepowtarzalny, wyrazisty aromat.
Złociste kryształki cukru trzcinowego są nieodzowne w przygotowaniu sylwestrowych drinków np. brazylijskiego Caiprinha, czy kubańskiego Mojito.

Sugerowana cena detaliczna zestawu to: 7,50 pln