Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Cukinia duszona w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie warte zachodu

Cukinia duszona w śmietanie

Składniki:

Cukinia duszona w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Cukinia duszona w śmietanie
Cukinię umyć. Osuszyć i pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Posolić, popieprzyć i odstawić w chłodne miejsce na ok. 1 godz. Osączyć. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Zalać śmietaną. Dodać koperek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić przez ok. 3 min. Podawać jako dodatek do głównego dania.

Tagi:

cukinia