Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Cukinia faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Młoda cukinia faszerowana mięsem mielonym. Smaczne i proste danie na obiad lub ciepłą kolację. Polecam.

Cukinia faszerowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia faszerowana

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana
Cukinie myjemy, odkrawamy końcówki przekrawamy na pół i wykrawamy środek który lekko siekamy. Cebulę, czosnek obieramy siekamy i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy mięso mielone i smażymy aż się usmaży.

Następnie dodajmy miąższ z cukinii , przyprawy i chwilę podsmażamy. Gotowy farsz lekko studzimy i wbijamy surowe jajko mieszamy.

Środek cukinii solimy , nakładamy farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym zapiekamy całość 30 minut w temp 175 stopni.

Pod koniec posypujemy startym żółtym serem. 
Cukinia faszerowana
Cukinie myjemy , odkrawamy końcówki przekrawamy na pół i wykrawamy środek
Cukinia faszerowana
Cebulę, czosnek obieramy siekamy i podsmażamy na oleju
Cukinia faszerowana
Następnie dodajmy miąższ z cukinii , przyprawy i chwilę podsmażamy.
Cukinia faszerowana
Środek cukinii solimy , nakładamy farsz i układamy w naczyniu żaroodpornym zapiekamy