slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Cukinia faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną cukinię faszerowaną serem z dodatkami. Polecam zrobić na ciepłą przystawkę lub kolację.

Cukinia faszerowana

Składniki:

Cukinia faszerowana

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana
Rozgrzewamy piekarnik. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na ok. 2 cm plastry ( 8 szt). W każdym plastrze wykrajamy środek z pestkami.

Fetę przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Do sera dodajemy przyprawy i mieszamy. Obieramy czosnek i przeciskamy go przez praskę,

dodajemy do sera i mieszamy. Paprykę kroimy w małą kostkę i dokładamy do farszu. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim wydrążone plastry

cukinii. Do każdego plasterka nakładamy po łyżeczce farszu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.