marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

cukinia faszerowana pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

cukinia faszerowana pasztetem i warzywami

cukinia faszerowana pasztecikami

Składniki:

cukinia faszerowana pasztecikami

 

Sposób przygotowania:

cukinia faszerowana pasztecikami
Cukinię myjemy kroimy na pół i wydrążamy. Miąższ przerzucamy na patelnię gdzie będziemy robić farsz. Nacieramy środek cukini oliwą i zapiekamy w piekarniku, co może potrwać 25 minut. W tym czasie na patelni przygotujemy farsz. Do miąższu z cukini dodajemy obrane i pokrojone pomidory zeszkloną posiekaną drobno cebulę na oliwie. INastępnie dodajemy pokrojoną drobno paprykę, marchewkę, łodygi selera naciowego, wyciśnięty czosnek i paszteciki. Całość smażymy mieszając przez kilka minut. Doprawiamy ok. pół łyżeczki cukru, solimy, pieprzymy i przykrywamy. Dusimy przez 10 minut na małym ogniu. Całość farszu nakładamy do zapieczonych połowek cukini.

Tagi:

cukinia