jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Cukinia marynowana wg jagienki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonała cukinia marynowana, polecana w zimie do wędliny

Cukinia marynowana wg jagienki

Składniki:

Cukinia marynowana wg jagienki

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia marynowana wg jagienki
Cukinie pokrajać w dość grube krążki łącznie ze skórką.
Starsze obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w krążki lub w słupki.
Pokrojoną cukinię na 2 minuty włożyć do wrzącej wody, odcedzić, układać w słoikach, dodając przyprawy.
Zagotować wodę z soląi cukrem, dodać ocet.
Gorącą zalewą napełnić słoiki z luźno ułożoną cukinią, zamknąć. Pasteryzować około 15 minut.