Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Cukinia panierowana w bułce i sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Cukinia panierowana w bułce tartej i sezamie jest wyjątkowo smaczna

Cukinia panierowana w bułce i sezamie

Składniki:

Cukinia panierowana w bułce i sezamie

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia panierowana w bułce i sezamie
Cukinię obrać (gdy ktoś lubi ze skórką to nie obierać) pokroić na plastry 1-1,5 cm, oprószyć solą i pieprzem. Krążki cukinii obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku oraz obtaczać w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażoną cukinię osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.