mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Cukinia po serbsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać jako samodzielny lekki posiłek lub dodatek do mięs

Cukinia po serbsku

Składniki:

Cukinia po serbsku

 

  • 4 małe cukinie
  • 3 małe marchewki
  • 225ml jogurtu naturalnego
  • 1/2 szkl rosołu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 100g sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinia po serbsku
Cukinie umyć, obrać, pokroić w talarki. Marchewki oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Cukinię i marchewkę włożyć do garnka, wlać jogurt i rosół, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować, przykryć, dusić na małym ogniu przez 15minut. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Ser i natkę dodać do garnka, wymieszać. Gotować jeszcze 5minut.

Tagi:

sery ser cukinia