2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Cukinia w chrupiącej panierce 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne proste danie najłatwiejszy sposób na wykorzystanie cukini .Danie to jest doskonała przystawką na ciepło

Cukinia w chrupiącej panierce 5 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Cukinia w chrupiącej panierce 5

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w chrupiącej panierce 5
Cukinię umyć, jesli jest młoda nie obierać ze skórki. Pokroić na niezbyt grube plastry najlepiej 1 cm . Jaja wbić do miski i  roztrzepać widelcem. Posolić i popieprzyć do smaku. Obtoczyć cukinię w jajku a nastepnie w bułce tartej i smazyć z obydwu    stron na rozgrzanym oleju.

Smacznego
Cukinia w chrupiącej panierce 5
Cukinię kroimy na plastry obtaczamy w jajku bułce tartej i smażymy