kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Cukinia w cieście piwnym 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Razem z mężem wprost uwielbiamy cukinię, i w sezonie staramy się bardzo często robić z niej różne potrawy.

Cukinia w cieście piwnym 6

Składniki:

Cukinia w cieście piwnym 6

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w cieście piwnym 6
Z jajek, połowy szklanki piwa, szklanki mąki i szczypty soli przygotować ciasto piwne jak na naleśniki. Odstawić je na 10 minut. Cukinię umyć, pokroić w 1 cm plastry, każdy zanurzać w cieście i smażyć kolejno na gorącym tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru. Podawać jeszcze ciepłe. Doskonałe na kolację czy lekkie danie obiadowe.