jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Cukinia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinia w tej panierce z wierzchu jest chrupiąca, a w środku mięciutka i smaczna.

Cukinia w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce
Cukinię obrać, pokroić w cienkie plasterki (około 0,5 cm). Płatki kukurydziane zgnieść ręką. Jajka rozkłócić, dodać sól i pieprz do smaku. Plasterki cukinii maczać w jajku, następnie obtaczać w płatkach kukurydzianych, mocno przyciskając, żeby płatki się trzymały. Smażyć z obu stron, na średnim ogniu.Cukinia w tej panierce z wierzchu jest chrupiąca, a w środku mięciutka i smaczna. 
Cukinia w panierce
Cukinia pokrojona w cienkie plasterki
Cukinia w panierce
Przygotowane jajka i panierka z płatków
Cukinia w panierce
Cukinia podczas smażenia na patelni