gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1269]

Cukinia w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną cukinię w panierce w sosie serowym podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

Cukinia w sosie serowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia w sosie serowym

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w sosie serowym
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm Plastry przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Następnie maczamy je w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Sos: Wodę zagotowujemy z kostką rosołową i serkiem topionym. Po czym sos zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody. Cukinię wykładamy na półmisek i polewamy sosem.

Danie posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Podajemy jako dodatek do obiadu. 
Cukinia w sosie serowym
Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm
Cukinia w sosie serowym
Wodę gotujemy z kostką rosołowa i serkiem.
Cukinia w sosie serowym
Plastry cukinii maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.
Cukinia w sosie serowym
Cukinię smażymy na rozgrzanym tłuszczu..

Tagi:

cukinia