Cukinia w sosie winegret

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem cukinię w sosie winegret można posypać listkami świeżej bazylii.

Cukinia w sosie winegret

Składniki:

Cukinia w sosie winegret

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w sosie winegret
Cukinię opłukać, odciąć końce. Cukinię pokroić na plasterki. Zagotować 2 l wody, osolić ją, wrzucić cukinię, gotować 2 minuty od chwili, gdy woda ponownie zagotuje się. Cukinię odcedzić i pozostawić do ostudzenia. Czosnek obrać, wymieszać z sosem winegret, sosem polać plasterki cukinii, odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce i podawać na przystawkę. Przed podaniem cukinię można posypać listkami świeżej bazylii.

Tagi:

sosy cukinia