Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Cukinia z kiełbasą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na szybką w przygotowaniu, smaczną, ciepłą kolację. Żółta i zielona cukinia podsmażana z kiełbasą zwyczajną i cebulą w sosie pomidorowym.

Cukinia z kiełbasą

Składniki:

Cukinia z kiełbasą

 

  • 30 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • olej do smażenia
  • 1 cebula
  • 1/2 żółtej cukinii
  • 1/2 zielonej cukinii
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 100 g passaty pomidorowej z czosnkiem

Sposób przygotowania:

Cukinia z kiełbasą

Etap 1

Cukinia z kiełbasą
Pokrojona w półplasterki kiełbasa rumieniona na oleju.

Kiełbasę pokroić w półplasterki, zrumienić na rozgrzanym oleju.

Etap 2

Cukinia z kiełbasą
Pokrojona w piórka cebula dodana do zrumienionej kiełbasy.

Cebulę obrać, pokroić w piórka, dodać do kiełbasy, zeszklić.

Etap 3

Cukinia z kiełbasą
Pokrojone w ćwierć plasterki cukinie dodane razem z przyprawami do kiełbasy z cebulą.

Obie cukinie umyć, pokroić w ćwierć plasterki, dodać do kiełbasy z cebulą. Dodać też trochę soli i pieprzu. Podsmażać razem kilka minut, aż cukinia lekko zmięknie.

Etap 4

Cukinia z kiełbasą
Passata pomidorowa dodana do cukinii z kiełbasą i cebulą.

Dodać passatę, wymieszać. Podsmażać jeszcze minutkę.

Etap 5

Cukinia z kiełbasą

W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli. Podawać z pieczywem.