zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Cukinia z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tak przyrządzona cukinia to idealna propozycja na obiad. W sumie nie potrzeba dużo czasu na zrobienie jej a jak potem się zajada z apetytem.

Cukinia z nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia z nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z nadzieniem
Mięso zmielić i wrzucić do miski. Cebulę,czosnek, kalafiora i papryczkę posiekać i podsmażyć na małej ilości oleju. Gdy przestygnie dodać do mięsa. Pomidory umyć i pokroić w kostkę Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić, wystudzić i potem dodać do miski z resztą składników. Na koniec dodać starty na tarce ser i przyprawy i wymieszać farsz. Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne i przekroić jeszcze na pół w poprzek. Farszem napełnić ćwiartki cukinii i układać je na blasze. Potem blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać cukinie przez 35 minut. Podawać na gorąco.
Cukinia z nadzieniem
Etap 1 Przygotwac farsz do nadziania cukinii
Cukinia z nadzieniem
Etap 2 Cukinie pokroic i wydrążyć gniazda nasienne
Cukinia z nadzieniem
Etap 3 Potem napełnić kawałki cukinni farszem
Cukinia z nadzieniem
Etap 4 Cukinie zapiec i podawać na gorąco