Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Cukinia zapiekana po bułgarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinia zapiekana po bułgarsku, dietetyczna i lekka.

Cukinia zapiekana po bułgarsku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia zapiekana po bułgarsku

 

  • Składniki zapiekanki:

 

 

  • Składniki sosu:

 

  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1 łyżka koperku
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Cukinia zapiekana po bułgarsku
Cukinię obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar płynu. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i przełożyć masę na natłuszczoną blaszkę. Zapiekać około 45 minut. Polać sosem powstałym z wymieszania podanych składników.
Cukinia zapiekana po bułgarsku
startą cukinię połączyć z pozostałymi składnikmi
Cukinia zapiekana po bułgarsku
przełożyć masę na natłuszczoną blaszkę ..
Cukinia zapiekana po bułgarsku
Piec około 45 minut, aż masa się zetnie.