BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 718]

Cukinio-wy karminadel z kaszą jęczmienną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne mielone z cukinii w połączeniu z kaszą jęczmienną to smak jakiego nie zapomni moja rodzinka .

Cukinio-wy karminadel z kaszą jęczmienną

Składniki:

Cukinio-wy karminadel z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Cukinio-wy karminadel z kaszą jęczmienną
Młode cukinie opłukać, obrać a następnie zetrzeć na tarce o (grubych oczkach).

Oprószyć solą i odstawić na 10 - 15 min. 

Odcisnąć dobrze z nadmiaru płynu.

Woreczek jęczmiennej kaszy ugotować tak aby zrobiła sie kleista.

Dodać jajko i startą cukinie, posiekaną zieloną pietruszkę i drobno pokrojoną cebule.

Wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Dłonie zamaczać w zimnej wodzie i formować klopsy.

Klopsy panierować w bułce tartej, a następnie smażyć na gorącym oleju z obu stron.

Podawać polane śmietaną lub jogurtem.