SUPERPRZEPIS

Cukiniowa tarta z serem korycińskim

  • 2
  • Mniam1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Cukiniowa tarta z serem korycińskim

Delikatna tarta, której podstawą jest tarta cukinia. Składa się prawie z samych warzyw, ale całość wieńczy ser koryciński.

Składniki:

Cukiniowa tarta z serem korycińskim

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowa tarta z serem korycińskim

ETAP 1:

Cukiniowa tarta z serem korycińskim
Do rozmąconych jajek dodać tartą cukinię.

Cukinię umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce jarzynowej. Oprószyć solą i odstawić na około 10 minut, aż puści sok. Przełożyć na sito, przepłukać wodą i dobrze odcisnąć. Jajka rozmącić, dodać cukinię i przyprawić. Wymieszać i wyłożyć na natłuszczoną olejem formę do tarty.

ETAP 2:

Cukiniowa tarta z serem korycińskim
Na wierzch tarty rozłożyć pokrojony ser koryciński.

Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut, ale nie może się rozpadać. Po wyjęciu z wrzątku, należy go przełożyć na chwilę do bardo zimnej wody. Dzięki temu nie straci zielonego koloru. Różyczki brokuła rozłożyć na warstwie z cukinii, rozsypać ziarna kukurydzy, fasoli i krążki z cebuli. Na wierzch wyłożyć pokrojony w kostkę ser koryciński. Tartę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 35 min, aż ser się lekko przyrumieni. Smacznego :)