ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Cukiniowe placuszki z otrębami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciekawe połączenie cukinii z mielonymi migdałami, dzięki czemu zmienia się lekko smak. Placuszki w dodatku są bardzo delikatne.

Cukiniowe placuszki z otrębami i migdałami

Składniki:

Cukiniowe placuszki z otrębami i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Cukiniowe placuszki z otrębami i migdałami
Cukinię obrać (jak ktoś woli można nie obierać) i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, odstawić, a jak puści sok odcisnąć. Następnie dodać mąkę, otręby owsiane i mielone migdały oraz jajko i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rumiane placuszki. Osączyć na ręczniku papierowym.