marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Cukiniowe spaghetti na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cukinie umyć,obrać ze skóry i obieraczką ciąć na paski.Zrobić sos z oliwy,soku i czuszek.Skropić.Podawać

Cukiniowe spaghetti na ostro

Składniki:

Cukiniowe spaghetti na ostro

 

  • 2 średnie cukinie,
  • 2 średnie czuszki,
  • sok ze świeżej cytryny,
  • 2-3 łyżki octu ziołowego,
  • 3 łyżki oliwy vineagrete,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Cukiniowe spaghetti na ostro
Wyszorować skórę na cukiniach druciakiem pod kranem z gorącą wodą, a potem obrać. Miąższ natomiast pociąć na podłużne paski specjalną obieraczką, starając się nie urwać w połowie paska miąższu. Z oliwy, łyżeczki soli, ziołowego octu, soku cytrynowego i oczyszczonych oraz opłukanych i posiekanych czuszek zrobić sos do polania cukiniowego spaghetti i polewać nim porcje z salaterki małą chochelką do sosów.

Tagi:

cukinia