Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Curry rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Curry rybne

Curry rybne

Składniki:

Curry rybne

 

  • 1 kg dorsza, bez ości i skóry
  • 50 ml mleka kokosowego
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 500 ml wywaru warzywnego
  • 1 ½ łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Curry rybne

Rybę kroimy w kostkę, mieszamy z octem, curry, kurkumą, papryką, solą i pieprzem. W woku dusimy czosnek i cebulę do miękkości, dodajemy rybę, smażymy 2 minuty, wlewamy wywar, mleko kokosowe i gotujemy aż ryba będzie miękka. Ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku.


Tagi:

beza bezy