Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Curry z mielonogo miesa

         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę obrać, drobno pokroić, mar-chew oczyścić i utrzeć na tarce o grubych oczkach.

Curry z mielonogo miesa

Składniki:

Curry z mielonogo miesa

 

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • cebule średniej wielkości
  • 3 marchewki
  • 3 pomidory
  • 5 dag rodzynków
  • 1 i 1/2 łyżeczki curry
  • łyżka posiekanej zieleniny (koperku lub natki pietruszki)
  • olej
  • sól

Sposób przygotowania:

Curry z mielonogo miesa
Cebulę obrać, drobno pokroić, mar-chew oczyścić i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Na gorącym oleju przesmażyć warzywa, a następnie dodać mięso mielone i całość smażyć 4 minuty. Sparzone i obrane ze skórki pomidory drobno pokroić i wrzucić do mięsa. Dolać do tego pół szklanki wody. Rodzynki wypłukać, wrzucić do mięsa, posolić i dusić 30 minut na wolnym ogniu. Curry wsypać dopiero pod sam koniec przygotowywania potrawy. Podawać z ryżem na sypko udekorowane zieleniną.

Tagi:

mięso