Cuszima

Ciasta « poprzedni | następny »
zuzi offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
Cuszima
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Troche pracochłonne-ale jak smakuje :-)


trudność: średne
czas:

Cuszima - SKŁADNIKI:

  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1/2 l mleka
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
  • 25 dag masła
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • MASA TRUSKAWKOWA:
  • 1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)
  • 3 galaretki truskawkowe
  • MASA ŚMIETANKOWA:
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 1 galaretka czerwona
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • DODATKOWO:
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów

Cuszima - PRZYGOTOWANIE:

Pieczemy jeden biszkopt jasny i jeden ciemny. MASA BUDYNIOWA: Z mleka,cukru wanilioweco,budyniu i cukru gotujemy budyń,studzimy.Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki (jeżeli są mrożone to musimy je rozmrozić) miksujemy i podgrzewamy,dodajemy suche galaretki,dobrze mieszamy i lekko zagotowujemy. MASA ŚMIETANKOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody.Śmietanę ubijamy,dodajemy w trakcie ubijania cukier puder i zimną galaretkę (prawie tężejącą). Na upieczony ciemny biszkopt wykładamy masę budyniową,następnie połowę masy truskawkowej.Na masę truskawkową układamy okrągłe biszkopty,na biszkopty wylewamy drugą połowę masy truskawkowej,następnie wylewamy masę śmietankową.Przykrywamy biszkoptem jasnym i polewamy polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cuszima  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Dyniowe buchty z marmoladą Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią
Lekkie ciasto z malinami Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit
Kakaowo - serowe ciasto Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane