Cuszima

Ciasta « poprzedni | następny »
zuzi - Przepis na: Cuszima offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
Cuszima
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Troche pracochłonne-ale jak smakuje :-)


trudność: średne
czas:

Cuszima - SKŁADNIKI:

  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1/2 l mleka
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
  • 25 dag masła
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • MASA TRUSKAWKOWA:
  • 1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)
  • 3 galaretki truskawkowe
  • MASA ŚMIETANKOWA:
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 1 galaretka czerwona
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • DODATKOWO:
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów

Cuszima - PRZYGOTOWANIE:

Pieczemy jeden biszkopt jasny i jeden ciemny. MASA BUDYNIOWA: Z mleka,cukru wanilioweco,budyniu i cukru gotujemy budyń,studzimy.Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki (jeżeli są mrożone to musimy je rozmrozić) miksujemy i podgrzewamy,dodajemy suche galaretki,dobrze mieszamy i lekko zagotowujemy. MASA ŚMIETANKOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody.Śmietanę ubijamy,dodajemy w trakcie ubijania cukier puder i zimną galaretkę (prawie tężejącą). Na upieczony ciemny biszkopt wykładamy masę budyniową,następnie połowę masy truskawkowej.Na masę truskawkową układamy okrągłe biszkopty,na biszkopty wylewamy drugą połowę masy truskawkowej,następnie wylewamy masę śmietankową.Przykrywamy biszkoptem jasnym i polewamy polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cuszima  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Słoneczny sernik dyniowy Królewiec mojej mamy Rolada z dynią i jabłkiem
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane