Cuszima

Ciasta « poprzedni | następny »
zuzi - Przepis na: Cuszima offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
Cuszima
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Troche pracochłonne-ale jak smakuje :-)


trudność: średne
czas:

Cuszima - SKŁADNIKI:

  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1/2 l mleka
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
  • 25 dag masła
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • MASA TRUSKAWKOWA:
  • 1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)
  • 3 galaretki truskawkowe
  • MASA ŚMIETANKOWA:
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 1 galaretka czerwona
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • DODATKOWO:
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów

Cuszima - PRZYGOTOWANIE:

Pieczemy jeden biszkopt jasny i jeden ciemny. MASA BUDYNIOWA: Z mleka,cukru wanilioweco,budyniu i cukru gotujemy budyń,studzimy.Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki (jeżeli są mrożone to musimy je rozmrozić) miksujemy i podgrzewamy,dodajemy suche galaretki,dobrze mieszamy i lekko zagotowujemy. MASA ŚMIETANKOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody.Śmietanę ubijamy,dodajemy w trakcie ubijania cukier puder i zimną galaretkę (prawie tężejącą). Na upieczony ciemny biszkopt wykładamy masę budyniową,następnie połowę masy truskawkowej.Na masę truskawkową układamy okrągłe biszkopty,na biszkopty wylewamy drugą połowę masy truskawkowej,następnie wylewamy masę śmietankową.Przykrywamy biszkoptem jasnym i polewamy polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cuszima  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto bananowe Jeżynowy sernik na zimno Drożdżowo-śmietanowy placek ze śliwkami
Surowy sernik na podpieczonym dole Kruche ciasto z budyniem i jeżynami Ciasto z owocami i kruszonką
Czarno białe ciasto z jabłkiem Torcik makowy z bezami Serowe ciasto z brzoskwiniami
Szarlotka z kawałkami jabłek Szarlotka z wiśniami Sernikobrownie z malinami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane