Cuszima

Ciasta « poprzedni | następny »
zuzi - Przepis na: Cuszima offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 174
Cuszima
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Troche pracochłonne-ale jak smakuje :-)


trudność: średne
czas:

Cuszima - SKŁADNIKI:

  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1/2 l mleka
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
  • 25 dag masła
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • MASA TRUSKAWKOWA:
  • 1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)
  • 3 galaretki truskawkowe
  • MASA ŚMIETANKOWA:
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 1 galaretka czerwona
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • DODATKOWO:
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów

Cuszima - PRZYGOTOWANIE:

Pieczemy jeden biszkopt jasny i jeden ciemny. MASA BUDYNIOWA: Z mleka,cukru wanilioweco,budyniu i cukru gotujemy budyń,studzimy.Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki (jeżeli są mrożone to musimy je rozmrozić) miksujemy i podgrzewamy,dodajemy suche galaretki,dobrze mieszamy i lekko zagotowujemy. MASA ŚMIETANKOWA: Galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody.Śmietanę ubijamy,dodajemy w trakcie ubijania cukier puder i zimną galaretkę (prawie tężejącą). Na upieczony ciemny biszkopt wykładamy masę budyniową,następnie połowę masy truskawkowej.Na masę truskawkową układamy okrągłe biszkopty,na biszkopty wylewamy drugą połowę masy truskawkowej,następnie wylewamy masę śmietankową.Przykrywamy biszkoptem jasnym i polewamy polewą czekoladową.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cuszima  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka Kakaowe ciasto z masą serkową
Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem Kopiec kreta z bitą śmietaną
Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią Sernik z bezą i brzoskwiniami
Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów Zielone ciasto z galaretką Skubaniec z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane