pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ćwiartka kurczaka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami

Ćwiartka kurczaka faszerowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ćwiartka kurczaka faszerowana

 

Sposób przygotowania:

Ćwiartka kurczaka faszerowana
Ćwiartki z kurczaka pozbywamy skóry. W tym celu nacinamy na początku nóżki skórę i ściągamy zaczynając od udka dochodząc, aż do nóżki. Następnie trybujemy otrzymane ćwiartki. Z mięsa wycinamy wszelkie ścięgna i inne niedoskonałości. Następnie kroimy w drobniutką kosteczkę. Posypujemy solą oraz sosem sojowym. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Z pomarańczy wybieramy sam miąższ. Kroimy drobno i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy do skórek z ćwiartki kurczaka. Z wierzchu solimy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy około 20-30 minut, do zarumienienia skóry. Podałem z ugotowanym dzikim ryżem. Smacznego.
Ćwiartka kurczaka faszerowana
Z przygotowanej ćwiartki kurczaka ściągamy skórę
Ćwiartka kurczaka faszerowana
Samo mięso kurczaka kroimy w kosteczkę
Ćwiartka kurczaka faszerowana
Do przyprawionego mięsa dodajemy miąższ pomarańczy
Ćwiartka kurczaka faszerowana
Zdjętą skórę faszerujemy mięsem i pomarańczą i pieczemy